IGOR DODON A PARTICIPAT LA INAUGURAREA CENTRULUI DIAGNOSTIC DE REZONANȚĂ MAGNETICĂ NUCLEARĂ DIN CHIȘINĂU

IGOR DODON A PARTICIPAT LA INAUGURAREA CENTRULUI DIAGNOSTIC DE REZONANȚĂ MAGNETICĂ NUCLEARĂ DIN CHIȘINĂU

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la inaugurarea Centrului Diagnostic de Rezonanță Magnetică Nucleară, din cadrul IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman” din Chișinău. La eveniment a fost prezent și Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Centrul de Imagistică prin Rezonanța Magnetică a fost creat la inițiativa și cu suportul financiar oferit de conaționalul nostru stabilit cu traiul în SUA, președintele societății civile moldo-americane “Moldan-Holding”, Vladimir Gherman și este dotat cu echipament performant care permite efectuarea investigațiilor atît a modificărilor structurale – vizualizează structura creierului și spectrul integral de stări patologice, cît și a celor funcționale – vizualizează dereglările metabolice cerebrale și leziunile la nivel celular. Suma investiției efectuate ajunge la peste 1 milion 500 mii de dolari.

Datorită absenței riscului de radiații ionizante, investigația prin Rezonanţă Magnetică este inofensivă și poate fi efectuată repetat de cîte ori este necesar, fără pericol pentru viață și sănătate, inclusiv a copiilor, femeilor însărcinate sau în perioada de alăptare.

Șeful statului a salutat deschiderea centrului respectiv, fiind primul în Republica Moldova care va avea Rezonanța Magnetică cu cîmp înalt și care va funcționa non-stop, oferind acces nelimitat a pacienților la investigații de înaltă calitate.

Igor Dodon a încurajat reprezentanții noștri din diasporă să se implice activ în astfel de activități, remarcînd faptul că sistemul de sănătate este primordial pentru țara noastră din care considerent, instituția prezidențială va acorda suportul necesar întru dezvoltarea ocrotirii sănătății și implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament pentru cetățenii Republicii Moldova.

Mai multe informație puteți găsi pe pagina web a Președinției Republicii Moldova:
https://www.presedinte.md/rom/comunicate-de-presa/igor-dodon-a-participat-la-inaugurarea-centrului-diagnostic-de-rezonanta-magnetica-nucleara-din-chisinau